8 x leuke activiteiten in de Beemster deze zomer!

23 juli '24

Als jij straks in De Keyser woont dan geniet je heerlijk in alle rust van de natuur. Even ontsnappen aan die rust? In de omgeving zijn er genoeg mooie plekken om te ontdekken en leuke activiteiten te doen. Strijk lekker neer op een terras in het dorpje Middenbeemster. En in 20 minuten fietsen sta je in het centrum van Purmerend! En dat niet alleen: met deze leuke tips kun je de omgeving alvast verkennen!

1. Volop activiteiten in Beemster Feestweek

Het feest van het jaar: de Beemster Feestweek! Een traditie die in 1830 is ingezet en tot op de dag van vandaag in stand wordt gehouden in de laatste week van juli (20 t/m 28 juli 2024). De week zit vol met activiteiten en kermisattracties tot een avond keezen en klaverjassen. Van de kortebaandraverij tot de buitenspeeldag en van kunst op zolder tot de autocross. 

image alt

2. Racen tijdens Beemster Autocross

Zeker de moeite waard om apart te benoemen is de Beemster Autocross. Dit is altijd op de laatste zondag van de Beemster Feestweek en trekt duizenden bezoekers. Eén groot spektakel! Vorig jaar deden aan de autorace zo’n 200 deelnemers mee. Wat ga je zien? Volle tribunes en een parcours waar de hele dag crossauto’s overheen racen. Kijk er niet gek van op als grote tractoren auto’s uit de berm trekken.

3. De Keyserklim; 32 meter omhoog

Zin in een sportieve activiteit? Dan is het tijd voor de Keyserklim! Je moet je hoogtevrees alleen wel even negeren. Na een flinke klim van 1,5 uur naar de top van de Keyserkerk, geniet je vanuit de oeroude kerktoren op 32 meter hoogte van het fantastische uitzicht over het werelderfgoed Droogmakerij de Beemster. De kerktoren is te beklimmen vanaf 5 jaar dus het is een uitje voor het hele gezin. Kosten euro 3,50 per persoon.

image alt

4. Relaxen in Fort Resort Beemster

Aangezien deze zomer best nat is, kan je op een regenachtige dag prima eropuit trekken naar een spa. In dit oude fort vind je een van de mooiste spa’s in de omgeving waar je heerlijk een hele dag goed kan vertoeven: Fort Resort Beemster. Het historische fort maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, een 135 kilometer lange verdedigingslinie rond de hoofdstad Amsterdam die tussen 1880 en 1920 werd aangelegd. Dat maakt het extra bijzonder!

5. Tour langs lokale boerderijen en kaaswinkels

Om de Beemster echt goed te leren kennen, ontdek dan ook de agrarische kant van de Beemster door een tour langs lokale boerderijen. Proef verse producten en leer meer over het boerenleven. Vergeet vooral niet om daarna wat heerlijke Beemsterkaas mee naar huis te nemen! Het is leuk dat het veel familiebedrijven zijn en ze met alle liefde een rondleiding geven. Op de website van Visit Beemster vind je de leuke adresjes. 

image alt

6. Bezoek openluchtmuseum de Zaanse Schans

Op ongeveer 15 minuten rijden van Middenbeemster ligt de Zaanse Schans. Dit is werkelijk een openluchtmuseum. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koeken, kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden en bij de kaasmakerij en tinnegieterij. Het is een uniek erfgoed in Nederland, vol monumentale huizen, molens, pakhuizen en ambacht werkplaatsen. Sluit de dag af in het pannenkoeken-restaurant!

7. Picknicken bij Fort bij Spijkerboor

Neem een picknickmand mee en geniet van een ontspannen middag bij Fort bij Spijkerboor. Dit is een van de grootste forten van de Stelling van Amsterdam. In het fort is veel bewaard gebleven: van munitiekamers en kanonnen tot slaapvertrekken, waslokalen en een legerkeuken met enorme kookketels. Het fort is tijdelijk even gesloten, maar de omgeving is prachtig om te wandelen en te genieten van de natuur!

image alt

8. Ga langs bij de Alstroemeria kwekerij

De Beemsterpolder is een prachtig gebied om te verkennen met de prachtige polders, velden en kanalen van de Beemster. Pak de fiets of ga lekker wandelen door de omgeving en geniet van de rustige wegen, historische boerderijen en schilderachtige landschappen. Wil je onderweg mooie bloemen halen? Stop dan bij Alstroemeria kwekerij Siem Knol. Hier vind je de mooiste lelies in prachtige kleuren. Het is een begrip in de omgeving.

Enthousiast geworden?

Hebben we je enthousiast gemaakt en wil jij straks wonen in De Keyser in de Beemster? Er zijn nog een aantal vrijstaande woningen beschikbaar.

Zo zien ze eruit!
Heb je een vraag? Neem contact met ons op!
Ook graag wonen in De Beemster? Bekijk het aanbod